von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Ronny visar upp en stilig rygga från Gaston Luga på utsiktsplats Tölöberg, Kungsbacka.

Vandringar Halland Bilder, Halland, Kungsbacka, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sevärdhet, Sweden, Viewpoint, Västsverige, aktivitet, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, tourism, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandringsblogg Permalink2
Detta inlägg är ett samarbete med GASTON LUGA. Mitt första samarbete och det känns bra. Hittills har jag inte nappat på några ebjudanden om "samarbeten". Det som dykt upp har varit av noll värde för mig och för er läsare. Jag har ju även valt bort reklam popup här på bloggen, hm.. jag till och med betalar för det. Men när jag nu fick en förfrågan från GASTON LUGA och läste vad köpare gav för betyg HÄR på Trustpilot, (397 omdömen, 91% utmärkt, 7% bra) då kände jag att deras produkter vill jag gärna visa upp här i bloggen. Jag tycker deras rycksäckar är riktigt coola. 
 
Gaston Lugas ryggsäckar är kanske inte direkt anpassade för tuffare vandringar, även om säckarna är slitstarka. Här snackar vi om snygga ryggsäckar av klass och stil för det mer vardagliga livet. För visst har ni väl ett vardagligt liv också kära friluftsvänner? 
 
När jag placerat min ryggsäck Pärlan på Tölöbergets topp funderade jag lite stillsamt om någon annan av Gaston Lugas ryggsäckar fått uppleva den här magiska utsikten över Kungsbacka och Kungsbackafjorden? Detta måste vara Kungsbackas utsiktsplats nr 1.
 
Trots sin relativa litenhet (8,3 liter) är rycksäcken rymlig, med två fack upptill där man t.ex. kan ha en lapptopp. Ett knapplås gör det enkelt att öppna och stänga säcken. I ett av frontfacken hade jag lagt min kikare. På baksidan, alltså på utsidan mot ryggen finns också ett litet fack. Jag som jobbar på flygplatsen såg direkt mitt pass ligga där i.
 
Den här ryggsäcken känns kvalité rakt igenom. Men det var inget lätt val jag utsattes för när jag skulle välja ryggsäck, så många fina i olika storlekar och färger. Jag hade nog valt en av deras större om jag inte redan haft en hel uppsjö av vandringssäckar hemma. Men någon sådan här liten, snygg och cool säck hade jag inte. 
 
Ifall ni blivit nyfikna nu så klicka in här och kolla alla fina produkter som finns att välja på. Förutom ryggsäckar finns necessärer, plånböcker och lite annat. Om ni skriver rabattkod Lika-cool-som-Ronny så får ni 15 % på allt ni köper på Gaston Lugas hemsida! (Rabattkoden har inget slutdatum) Alla kunder får dessutom en gratis Totebag när man beställer en ryggsäck i sommar (2020). 
 
 
Men man hamnar inte på toppen utan ett visst slit, i alla fall om man väljer den lååånga trappan upp. På toppen står det röda "nyrenoverade" vattentornet från 1897. Vill man gå en enklare väg till utsikten, kolla kartan längst ned i inlägget. 
 
Det lät som någon hade akut andnöd en bit ned i trappan, hon kämpade för att få in tillräckligt med luft i lungorna för att klara nästa trappsteg. Det är nog många som kippat efter luft i dom här trapporna. Jag läste i någon vetenskaplig blaska att vi tappar cirka 50 000 hudceller per minut och att det på jorden finns ungefär en miljard ton damm i luften som består av döda hudceller. Inte konstigt då att luften ibland kan kännas lite extra sträv att andas.  
 
Jag var uppe på toppen tidigt på morgonen. Där kom jag att prata med några spänstiga som hade trappan som sitt morgonpass för att hålla formen. Formen ja, jag vill skicka ut en varning till er alla. Jag har nämligen märkt att coca cola, godis och fet mat gör att mina kläder krymper.  
 
Jösses vilken fin utsikt och vilken slutbild detta blev. Pärlan och jag på bänken. Men, hm. Pärlan är väl egentligen lite mer av en dammodell, så det blir väl en damrygg den kommer att få pryda. 
 
Det finns en parkeringsplats strax intill trappan, där kan man stå i 3 timmar ( 2020). På kartan har jag även ritat in en mycket enklare väg till utsikten, röda punkter från kyrkan. Då får man med sig en lätt skogspromenad på ca: 400 meter. 
 
Bild ovan: Från kyrkans parkeringsplats gå som jag markerat med vita prickar in mellan dom röda husen. Vips är man inne på stigen som leder fram till utsikten 
 
Det var allt för denna gång och som sagt, kolla in Gaston Lugas coola ryggsäckar. 15 % Rabattkod Lika-cool-som-Ronny
Gaston Luga på instagram och facebook    
 
Inget filmat  här, nä.  
 
Barnvagnsvänlig trappa? Ja det funkar nog ha ha ha, och inte stigen heller. 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

 
#1 - - Inger:

Snygg ryggsäck, men oj så många jobbiga trappsteg. Utsikten ser dock bedårande ut.🌄⛪

Svar: Jepp 🎵👍
Ronny Frank Sveum

#2 - - Birgitta Kvarnström:

😊 Tack, så glad jag blev över alla dessa underbara tips!

Svar: 🌞😃
Ronny Frank Sveum

Till top