von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vildmarksleden i Hjortmarka med Vandringsgänget, Alingsås

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Alingsås kommun, Bilder, Ronny Sveum, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Bild ovan på ett glatt gäng. Jag höll koll på att alla 14 höll sig innanför bilden. Men dagens vandringsgäng bestod av 19 deltagare, men dom sista 4 hittade inte ut på bryggan vid Tollsjön. Vildmarksleden är 10 kilometer lång och mycket trevlig. Det tror jag dom flesta tyckte, t.o.m. jag. Förutom den sista kilometern. Va f¤n skall man ned till industriområdet att göra när den gamla sträckan över bergknölen är så fin. 
 
I dessa tider när det mesta handlar om covid-19 är det skönt att komma ut i skogen. Gänget visade  dock stort ansvar gentemot viruset. Vår vandrande orm var ofta flera hundra meter lång, så ingen större risk för smittspridning. 
 
Klart för start. Blåmarkerad led = Vildmarksleden. Bild Gittan. 
 
Bilden ovan behöver ingen förklaring. Alla kan se att vi står inne i en kvarnruin. Bilden nedan visar när vi precis kommit fram till platsen där jag valt ut att vi skall fika, knappt 5 km avklarade. Gänget spred ut sig längs med stupet. En höll på att hamna nere vid vattnet, Ronny hade behövt lugnande medel. 
 
Se kartan ovan: Vi gick den blåmarkerade Vildmarksleden motsols och vi fikade vid den röda punkten i nordvästra änden av Kroksjön. (kartan är ritad upp och ned).  
 
Leden följer branten vidare österut, överallt satt det människor på berghällar och stenar.  
 
Jag tog inga fler bilder. Tack alla för denna gång och hoppas vi ses i slutet av april eller i början av maj, då det är dax igen. Och då hoppas jag även få se er som inte hade möjlighet att hänga med idag, ni var saknade. 
 
Här kan ni läsa mitt ordinarie vandringstips från Vildmarksleden. 
 

 
Till top