von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En vindstilla kvällspromenad i Coronatider.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Göteborg, Västra Frölunda, Västsverige, aktivitet, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, västra Götaland Permalink1
Just hemkommen efter en promenad på ICA Maxi där jag hoppades få en lugn och givande promenad bland hyllorna medan min kundvagn sakta fylldes på med allt möjligt ätbart. Men redan vid ingången dök en fråga upp i mitt huvud. Varför är affären fullknökad med människor en torsdagskväll klockan 20:30? Vad gör dom här? Vid den tidpunkten brukar det i vanliga fall vara ganska lugnt och folktomt. Om det inte är löning vill säga. Första stopp blev vid brödet, men där var det helt tomt i hyllorna. Inte ett enda jä¤#a bröd fanns att få tag på. Även affärens eget bakade bröd var slut. 
 
Jag gick sakta vidare genom butiken, det var mycket människor runt dom hyllor där det ännu fanns något att köpa. När man ser mina bilder kan man tro att det var folktomt i butiken. Men jag fick avvakta till rätt läge och flera av bilderna fick jag även klippa till för att slippa få med någon i "närbild". 
 
Potatis och grönsaksskåpet var tomt, likaså var pasta och rishyllorna, bild nedan. 
 
Den finaste biten på promenaden är förbi frukt och grönt, där är det så grönt. Här fanns fortfarande gott om varor. kanske för att det inte är lönt att hamstra frukt och grönt. Det håller sig ju inte så länge. 
 
Men många hyllor gapade tomma. Det var lite svårt när jag letade efter en viss vara. Pastasåser t.ex. skall ju stå intill liknande varor. Men när alla hyllor gapar tomma så......
 
Det var även ganska utplockat i frysdiskarna. Folk är helt galna. Dom i personalen jag pratade med log åt det hela. Det är absolut ingen kris med matvaror. Nya kommer ut i butken i morgon. Men eftersom det är så rensopat kommer det att ta en stund att fylla på allt. Ingen kris alltså? Jo lite. Pappret var redan inne på morgondagens lager så där fanns ett litet problem. Så snälla, har ni inget papper hemma, vänta med att bajsa någon dag, sedan är allt som vanligt i butiken igen, eller? Tja vem vet i dessa Coronatider. Hade jag varit ni så hade jag inte hängt på låset i morgon, alla varor måste ju packas upp. Men vänta inte heller för länge för då tar dom kanske slut. Och som sagt, när det gäller toapapper så finns det risk att det skiter sig. 
 
Jag lovar på heder och samvete att detta inte är ett reklaminlägg för ICA, jag tjänar inte en krona. Jag fick inte ens tag på dom varor jag skulle ha. 
 
OBS, jag lägger inte in denna promenad på min googlekarta. 
 
Barnvagnsvänlig promenad? JA! 
 

 
#1 - - Inger:

Oj då. Ann-Christine ringde kl 8 i morse och sa att vi borde ta oss till Tanum och handla genast och för minst 14 dagar. Vi skrattade bara åt det, var kanske dumt.

Svar: Lugn och ro! Snart gror det i ditt växthus och det finns många läckerheter i skogen 😃
Ronny Frank Sveum

Till top