von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Kvällspromenad vid Storån i Rävlanda november 2016

Övrigt Västra Götaland Bilder, Härryda, Ronny Sveum, Sevärdhet, aktivitet, culture, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringstips, västra Götaland Permalink1
I väntan på bättre tider = varmare och goare väder + att jag får ordning på min jä¤#a dator så jag kan börja skapa filmer igen. Det är ju liksom filmerna som gjort att jag fött och utvecklat den här bloggen. Just därför har det varit ganska liten aktivitet här inne sista tiden. Ja just det, så i väntan på bättre tider lägger jag ut detta öh, tips. Det finns en naturslinga som till största delen är grusad så att man kan rulla med sig en barnvagn. Det behövde inte jag göra, så jag muttrade lite lätt över gruset under mina fötter. Men okey, vill man gå eller springa utan risk att stå på huvudet över stenar och rötter så visst, då gör man det säkert och tryggt här på grusstigen och det blir nog inte så blött och lerigt heller. För vår del var behållningen Björketorps gamla hembygdsgård och att det var fint nere vid Storån. Men det var i övrigt ingen promenad direkt i vår smak, det var lite för mycket motionsspårskaraktär. Det är säkerligen därför jag dröjt med detta inlägg i 3 1/2 år. Men bor man i närområdet är det väl självklart att ta en utflykt i detta lilla naturområde och varför då inte passa på att göra det under vår och sommarmånaderna. Då är nog upplevelsen  bra mycket finare.
 
Kartan vid parkeringsplatsen. Läs om Rävlanda Samhällsförening, om du vill. Vi parkerade vid Föreningsgården och började med att kolla in den gamla hembygdsgården strax intill.
 
Här fick vi se en görgammel båt som hittats ute i terrängen någonstans runt Hindås. Läs mer om föreningen och om bygdes historia på Björketorps Sockens Hembygdsförenings hemsida. Dock finner jag ingen information om båten på nätet.
 
Promenaden började i vår smak på en härlig skogsstig fram till Björketorps kolerakyrkogård. Enligt skylten blev dessa människor begravda omkring år 1835.
 
Big grusstig leder ned till Storån. Vi såg inga animals inne i beteshagen. Dom var nog hemma över vintersässongen, eller så kan dom ha blivit uppätna. Nere vid ån fanns en ramp där vi stod å hängde ett slag. Härlig årstid det här, myggfritt. Men det blev snart kallt, solen fungerade dåligt som värmare så här sent på dagen i november. 
 
Så kom vi fram till en bro som leder över till andra sidan av ån, till östra sidan. Men dit skulle inte vi. 
 
Vi lämnade ån och följde den breda grusstigen vidare. Nu återstod bara lite lätt träning sedan var strax promenaden och dagen över.  
 
Jag filmade inget, detta var bara menat som ett kortare stopp efter en längre vandring på annat ställe. Det var Storån som lockade mig hit. Jag tar gärna emot förslag om någon vet fler platser där man kan följa ån på fin stig (eller annan å eller älv). Gärna om man kan få ihop en promenad på någon eller några kilometer. 
 
Barnvagnsvänlig promenad? JA! 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
#1 - - Inger:

Helt ok promenad tycker jag.

Svar: Jo då!
Ronny Frank Sveum

Till top