von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsled som är i behov av lite svartvit målarfärg.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Göteborg, Partille, Ronny Sveum, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland Permalink1
Jag passar på att vara ute mycket i naturen nu när coronaviruset gjort mig "tillfälligt arbetslös " och det därför finns gott om tid för friluftsliv. Ute i vildmarken går man rätt säker för viruset, bara man håller ett visst avstånd vid möten med andra som är ute på vandring och tillhörande människosläktet.
 
Nu i lördags (21 mars) gav jag mig av ut till Berghalla för en vandring på den svartvita vandringsleden i Gunnilseskogen öster om Bergsjön. Det var den här vandringsleden jag gick med mitt vandringsgäng nu i november. Men då var vandringskamrat Janne Ekman den som ledde oss runt och jag brydde mig inte om att kolla markeringar.
 
Målet är att göra ett vandringstips med film, bilder och en text med massor av väl valda ord, precis som vanligt. Men när jag kommit några kilometer in på vandringsleden insåg jag att detta inte dög. Leden är för dåligt uppmärkt för att jag vill tipsa om den. Det är för många stigskiljen där märkning saknas som visar in på rätt stig. Framför allt gäller det sträckan från Äspereds Skogsväg förbi Bredvattnet fram till Bohusleden. Där är det lätt att komma lite på snespår och sedan blir kanske inte dagen som man hoppats eller tänkt sig. Jag var inte ensam om att ha problem denna dag. Några jag kom att samspråka med (på 1 1/2 meters avstånd) hade också svårigheter att hitta fram. Jag hade i och för sig en karta i fickan och som gammel orienterare skulle jag naturligtvis inte haft några problem att finna fram med hjälp av den. Då skulle jag redan på förhand läst av hur jag skall gå i nästa stigskilje och inte tänkt så mycket på märkningen. Men nu lät jag kartan ligga kvar i fickan och försökte istället finna vägen bara med hjälp av märkningen och det var fan inte lätt. Då kände jag bara för att ropa, Janne, kom ut hit och se med egna ögon att det inte går att se dina gamla svartvita markeringar från 2014.
 
För som jag skrivit här i bloggen tidigare har Janne Ekman en alldeles speciell relation till dom bergiga skogarna norr om Partille. Här har han gjort ett strålande jobb med vandringslederna, som Göteborgs Posten skrev om här. Nu ville jag prata svartvit led med Janne och vad passade väl bättre än att hänga med när han ledde sitt vandringsgäng runt lilla Stamsjön nu i onsdags. 
 
Janne och gänget hade vidtagit några försiktighetsåtgärder på grund av covid-19. T.ex. ingen samåkning och att hålla avstånd till varann. Vi hälsade genom att sparka varandra på knäskålen. Nä men... benet ut och toucha skorna, ni vet. Jag tyckte det fungerade bra och vi hade ju himla tur med vinden. Det blåste som attan så eventuella virusar försvann i riktning mot Lerum.  
 
Jag berättade min plan för Janne, att göra ett vandringstips om den svartvita leden. Jag har bilder och film, men vill inte lägga ut något ännu eftersom det bitvis är så svårt att följa leden. Jag vill ju inte bidra till att folk går vilse. Janne sken upp och blev minst sagt taggad på att lösa uppgiften. Leden skall märkas upp bättre och det så fort som möjligt. Så tolkade jag Janne. Han skulle ta kontakt med sin kontakt på Partille kommun för att hämta ut färg å sätta igång. 
 
Senare på kvällen ringde Janne upp mig. Efter samtal med Partille kommun skulle det visa sig att det inte skulle bli riktigt så lätt och smidigt. 2/3 delar av svartvit vandringsled går nämligen i Göteborgs kommun. Därav har inte Partille kommun något intresse att märka upp leden, förståligt nog. Det fortsatte istället med ett samtal till Göteborgs kommun, där Janne fick ett positivt svar. Men frågan måste vidare till Fastighetskontoret, och där ligger äreendet nu. Så vi får se vad som sker framöver. Intressant information för er kan vara att Partille kommun jobbar på att ta fram en ny karta med alla vandringsleder i Lexbybergen och Paradiset markerade, där även längden skall stå med. Och man tar gärna med svartvit led också, om........ 
 
Det var det om detta, så långt. Hoppas snart kunna presentera denna fina vandringsled med bilder och en inspirerande film. Det har ju varit minst sagt lite knackigt när det gäller filmskapandet den senaste tiden. Datorn har krånglat när jag jobbat med film och jag har haft svårt att få någon rätsida på det. Nu har jag i alla fall kommit igång lite hjälpligt (forsfilmen) och hoppas få klart filmen från Kullaviksskogen inom kort, åsså den här då, svartvita leden. Men det återstår en hel del arbete med datorn. Kanske en ny hårddisk och mer krut. Är det inte bra märkligt ändå att jag, Ronny Sveum, skall ha så stora problem med att lösa detta jä¤#a datorproblem. Jag, som t.o.m. kan rida kamel utan kamel. 
 
 

 
 
#1 - - Inger:

Man kan ju inte vara bra på allt, kameler och datorer är ju ganska olika, både synliga och osynliga. Hoppas det blir till en markering av vandringssträckan efter att Göteborgs stad har sagt sitt.

Svar: Ja vi får hålla tummarna. Du har gått en del av denna led för lääääääänge sedan.
Ronny Frank Sveum

Till top