von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Skogsvandring med Vandringsgänget vid Långa Stamsjön, Lerum.

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Lerum, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
24 maj 2020
Vilken härlig dag vi fick i skogen, och det va extra kul att höra så många i gänget lovorda den här vandringen. Men vem hade vågat tro på det väder vi fick, särskilt då det öste ned när vi startade. Men 5 minuter senare var regnet ett minne blått, och även en del av himlen. Vi fick t.o.m. inslag av sol. Men som sagt, prognosen var dagsregn och det regnade hela vägen från Göteborg. Därför blev jag mycket förvånad och glad när vi blev hela 19 stycken.
 
Nedan en karta hur vi gick och jag har satt ett nummer på kartan för varje bild. Bilden ovan är nummer 1 och tagen när vi precis tagit oss upp på Brännåsen. Det är därför dom är lite röda om kinderna. 
 
Bild 2: Lite söligt på väg ned från Brännåsen. Snart åkte dom flesta regnplagg av. 
 
Bild 3. Frodigt och grönt vid Alebäcken. 
 
Bild 4: Här fick man hålla reda på rötter och fötter.
 
Bild 5: Soligt, grönt och vackert. Jag kunde inte låta bli att skicka sms till några som valt att stanna hemma pågrund av regnet. Ha ha ha ha ha ha ha va gött vi hade det 😁😆🤣
 
Bild 6: Här var det mossigt värre. 
 
Bild 7: Mossiga stentrapporna i Trollskogen. Vet inte vad Gittan sysslade med och jag tänker inte fråga heller. Bengt fann lite information om dom här trapporna på nätet efteråt, bra jobbat.
 
Bild 8. Övre delen av stentrapporna. Här hade tydligen någon problem med att benmusklerna inte lydde. 
 
Bild 9 & 10: Fikaplatsen i Trollskogen. Naturligtvis höll alla trollen coronaavstånd. 
 
Bild 11: Ett kortare duggregn på 2 1/2 minut svalkade gött när vi tog oss över knölen som gav den här utsikten. 
 
Bild 12: Här hade några stenkul i trappan. 
 
Bild 13: Tja, va skall man säga. Stigen fanns ju här vid Stamsjövik nr 13 på kartan.  Men detta är privat mark, något som jag inte visste då, men vet nu.  Därför skall man inte gå här. Där mina röda prickar slutar på kartan viker ni istället till vänster västerut så leder den stigen ut till grusspåret/Stamsjöspåret.  
 
Strax efter detta va vi framme, alltså tillbaka på parkeringen. Jag tippar att vi vandrade ca: 8 kilometer, detta trots att Bengts mätgrunka visade på nästan 1 mil. Men.... jag vet inte. Va det någon som höll koll på var Bengt befann sig hela tiden?
 
Bengt mejlade mej efter han läst inlägget: (Det blev 9, 189 km enligt min GPS, och lovar att inga snedsteg togs i dag)
Och jo, vi vandrade ju i 3 timmar och 15 minuter, undantaget rasten så det låter väl vettigt.  
 
Tack alla för en underbar dag och på återseende snart. Och jag hoppas att den för¤%¤#ade coronan lämnar oss så att jag snart får träffa er som av förståliga själ måste välja att avstå vandringsgänget så länge. 
 
Här kan man läsa mitt "riktiga" vandringstips när det gäller den här vandringsslingan. Idag gick vi lite annorlunda första kilometern, men i övrigt samma.  
 

 
#1 - - Inger:

Roligt att få se så många troll I trollskogen.🤔🏕

Svar: 😊
Ronny Frank Sveum

Till top