von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Bokskogen i Guddehjälm, just nu ingen plats för folkskygga

Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Kungälv, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Västsverige, aktivitet, beech forest, bokskog, culture, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, forsar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland Permalink1
Det var dax att fixa en ny film från naturreservat Guddehjälm. Så nu i fredags morse den 30:e oktober 2020 strax före klockan 09 var jag på plats. Min bil var då den enda bilen på naturreservatets parkeringsplats. 
 
Det hade blåst som tusan dagarna före och även regnat mängder. Så blött i terrängen visste jag att det skulle vara men det bekymrade mig inte det minsta. Det som oroade mig var att bokarna skulle stå bladlösa nu. Det skulle ju inte vara så bra för filmen. 
 
Visst, många löv hade blåst ned, men många hängde också kvar. Jag fick en fin vandring i en guldfärgad skog. Passande nu på haloween, samma färg som pumporna. Precis som i mitt vandringstips från 2015 följde jag först den blå leden fram till den röda pilen på kartan. Där vek jag in på gul led. 
 
Mitt ute i skogen mötte jag en tjej och hennes två barn. Barnen satt i en trehjulig barnvagn med stora hjul som hon med fin teknik rullade framför sig på den lite svårbemästrade stigen. Hon hade rejäla kängor på fötterna, vilket behövdes då hon ofta fick följa stigen rakt genom vattensamlingar. Reservstigarna vid sidan om blev för knixiga och knöliga för vagnen. Men hon lyckades rulla runt hela den blå leden utan allt för stora problem, sade hon.
 
Nu är det inte den här typen av barnvagn jag åsyftat när jag skrivit om ett vandringstips är  barnvagnsvänligt eller ej. Det här var ju en riktig terrängvagn som alla naturälskare med småttingar borde skaffa. Man kan faktiskt se barnvagnen på ett ställe i filmen. Men det kan nog vara lite svårt att se märke på vagnen, loggan syns lite oklart. 
 
Nä, från och med nu upphör barnvagnstipsen här på bloggen. Det var ju egentligen ett önskemål från ett par jag känner. Men deras dotter har växt och fyller snart 9 år. Tror inte att hon sitter i barnvagnen längre. 
 
När jag kom tillbaka var parkeringsplatsen knökfull. Till och med parkeringen vid hembygdsgården var i det närmaste full.  Den får ni inte se bild på, men ena sidan av hembygdsgården fastnade på bild.  
 
Om några dagar ligger alla löv på marken, då minskar nog antalet besökare. 
 
Och så, filmen. Den lägger jag även ut på vandringstips Guddehjälm. 
 
Och här kan du läsa mitt riktiga vandringstips från Guddehjälm.
 
På min googlekarta är alla bokskogar jag besökt markerade med en grön markör. Skynda ut, för snart är vintern här och alla lövträden står kala. 
 
Till sist, ett tips till alla er som plockar svamp och somtycker att rensningen av svampen inte hör till det roligaste ni gör i livet. Så här rensar restauranger sina svampar. Minns inte vilken tidningen jag läste det i, men resultatet  blev 👍

Så här enkelt rensar du svamp:
1. Börja med att ta bort det allra värsta skräpet från svamparna.
2. Nu häller du upp vatten i diskhon.
3. Ta fram vetemjöl och rör ned några deciliter i vattnet.
4. Då är det dags att lägga i svampen. Rör därefter runt försiktigt så att de inte blir skadade.
5. Vad som händer nu är att mjölet drar med sig skräpet ned på botten.
6. Nu kan du fiska upp svampen och skölja av den om det behövs. Klart!

 
 Hej då...
 

#1 - - Inger:

Vackra höstfärger!!🎃🍁🍁

Svar: 🎃🍂
Ronny Frank Sveum

Till top