von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget i djupa granskogen = Hestraskogsleden

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bad, Bilder, Borås, Photos, Ronny Sveum, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, tourism, trail, trekking, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink2
15 november 2020
Tack för idag kära vänner, hoppas ni hade det lika trevligt i skogen som jag hade. Lade ni märke till vädret? Det börjar bli lite tjatigt att skriva om vädret, men vi har tur var eviga gång. Idag slutade det regna i samma stund som vi gick iväg ut på vandringsleden. En 6,8 km lång vandringsled som bjuder på nästan 3 kilometer härlig granskog klädd i grön mossa = Ronjaskog. 
 
Vi träffades vid Byttorps idrottsplats, men det har ni väl koll på vid det här laget. 
 
Bild ovan: Det finns en karta över vandringsleden vid starten. En likadan karta gick vi sedan förbi vid Hestra by. Kolla den mindre röda pricken på kartan nedan. Den stora röda pricken markerar parkeringsplatsen där vi startade. Leden är märkt grönvit, både i terrängen och på kartan. Jag har fyllt i lite extra med gröna prickar för att leden skall synas tydligare.  
 
 
Den första biten bjuder på lite blandad kompost, som hagmark, små skogsplättar, men också mycket närhet till människobyn. Men sedan så, efter knappt 2 km börjar granskogen och det här är vad jag kallar en riktig trollskog, med tomtar och troll.
 
Bilden ovan visar den spännande tidpunkten då Bengt berättar om tickor, på engelska.
 
Leden är tydligt uppmärkt, det är bara att gå och njuta av naturen. 
 
Curre och gänget fotar och poserar vid Ryssbybäcken. Här finns en fin rastplats, om man inte är fler än vad som får plats vid bordet. 
 
Bild ovan: Vår coronaanpassade fikaplats mitt i storskogen. Picknick i det gröna. Strax intill porlade bäcken stämningsfullt.
 
Det är ett ganska långt stycke man går med närhet till Ryssbybäcken. Bäcken skapar liv i skogen, på alla sätt och vis. 
 
Hestraskogsleden är en bra underhållen vandringsled. Man har byggt broar, spångar och här en trappa för att underlätta. 
 
Vandringsleden avslutas med knappt 2 km på grusväg runt sjön Kolbränningen. Eller börjar med, om man ser till att kilometerskyltarna sitter medsols. Vi gick ju motdsols.
 
Bilden ovan är inte arrangerad. Det var den sista bilden för idag go vänner. Tack alla för idag, and nice to meet you Carmen, hope it will be more times.
 
Hestraskogsleden är en trevlig och ganska lätt vandringsled, om man nu inte är helt ovan vid stigar. För visst finns det stenar och rötter som fötter kan snubbla över, men jag klassar leden som ganska lätt. 
 
Här kan du läsa mitt vandringstips från september 2017, med film och allt.  
 

#1 - - Christian:

Din sida är helt fantastisk! Kom på mig själv med att vara inne på den väldigt ofta, utan att ge dig cred.

Svar: Tack, kul 😀
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

Spännande trollskog.🌛🌲

Svar: Ja... 💩
Ronny Frank Sveum

Till top