von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Det har brunnit i Olofstorps fritidsområde / Laseroperation och Astra Zeneca vaccin.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, aktivitet, naturguide, naturområde, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark Permalink1
Kamrat Lars Jarnefjord informerade mig om att det brunnit i skogen intill den gula leden i Olofstorps fritidsområde. Det är ett ganska stort område runt vindskyddet och längs leden norrut som har eldhärjats.
Trist om någon/några slarvat med att släcka efter grillning, för jävligt om branden är anlagd.
Bilder: Lars Jarnefjord. 
 
I veckan som var blev jag laseropererad på Ådrakliniken. Det är vänsterbenet som krånglat under ganska många år. Jag har haft ett antal ytliga (men stora) blodproppar i benet. Vänsterbenet har ofta känts lite stumt och kraftlöst när vi varit ute och vandrat, jag och mina ben.
 
Nu sitter jag här med femtioelva laserhål utmed hela benet efter ingreppet och det känns väldigt bra. Hoppas benet kommer gilla mina vandringar bättre nu. Personalen på Ådrakliniken var helt underbara, allihopa. Tack tack tack 😎 Och jag vet att jag kommer att få träffa dem igen ♥♥♥ för läkaren sade "Det är som det är med ditt ben, det är inte sista gången vi ses". 
 
Nu är det snart dax att bli orolig igen, och det blir jag när min mor skall få sin andra covid-19 spruta. När man ansåg att det var för riskabelt att ge personer under 65 år Astra Zenecas vaccin så blev det vaccinet mor erbjöds. Detta trots att det från början inte skulle ges till personer över 65 år, det gav dem för svagt skydd. 
 
Strax efter att mor fick sin första sprutan blev hon sjuk, sjukare än hon varit på måååånga år. Under fyra dygn pendlade febern upp och ned med toppar på 39,5 och det värkte som tusen nålar i armen där hon fått öh nålsticket. Värk i nålsticksarmen är dock inget ovanligt. Först på femte dygnet hade febern lagt sig och det började kännas stabilare. Men tröttheten var enorm. När jag än ringde på dygnet sov mor. Nu har det gått nio dagar och hon har hämtat sig bra, snart dax för spruta två? 
 
Det som är bra med att ge Astra Zenecas vaccin till våra äldsta och sköraste i samhället är att dom ofta har en underliggande sjukdom. Så om någon råkar trilla av pinnen är det bara att peka på deras allmänna hälsotillstånd = dog av annan orsak. Det är tryggt för beslutsfattarna.  
 
Ikväll skall jag ta med Vandringsgänget på en promenad i Billdals park. 
 
OBS: Jag har fått en lugnande kommentar från en person som heter Inger Kjellberg ?
 
"Det vaccinet har aldrig gett dåligt skydd till äldre, men först var effekten oklar för man hade gjort inledande test mer på unga friska än gamla och sköra. Dock har vaccin allmänt sämre effekt på äldre, av samma anledning som att infektionssjukdomar är farligare för dem. Det hör helt enkelt till livet att det går utför med åren, men hoppas såklart att ni båda blir bra efter operation och vaccin, och slipper covid-19. Alla åldrar behöver ett öppnare samhälle nu, och många i vårdpersonalen behöver ledigt!"
 
Hm... jag funderar på hur man kan vara så säkra på att inte + 65 kan drabbas av blodproppar som leder till död av Astra Zenecas vaccin?
 

 
#1 - - Ekot:

Det vaccinet har aldrig gett dåligt skydd till äldre, men först var effekten oklar för man hade gjort inledande test mer på unga friska än gamla och sköra. Dock har vaccin allmänt sämre effekt på äldre, av samma anledning som att infektionssjukdomar är farligare för dem. Det hör helt enkelt till livet att det går utför med åren, men hoppas såklart att ni båda blir bra efter operation och vaccin, och slipper covid-19. Alla åldrar behöver ett öppnare samhälle nu, och många i vårdpersonalen behöver ledigt!

Till top