von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En härlig dag med Vandringsgänget i Partilles underbart bergiga skogar

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bad, Bilder, Göteborg, Partille, Ronny Sveum, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink2
Bild 1 ovan: Gänget samlat vid södra änden av Furåstjärn. Alla kom inte med på bilden =  två var bättre än övriga på att gömma sig. 

Idag, eller rättare sagt igår söndag fick vi en härlig dag tillsammans i det bergiga skogsområdet sydväst om Partille centrum. Några hade kört långt för att ta sig hit, upp till 1,5 timmar. För Janne räckte det med en kort promenad sedan var han framme vid startplatsen, parkeringsplatsen vid SAIK-stugan. 
 
Som vi alla kunde notera var inte vår vän Bengt med oss denna gång HELLER. Det ryktades om att han dissade vandringen för att han gått här så mycket. Jo jo, det stämmer nog. Men Bengt, titta på bilden ovan. Där ser du människor som saknade dig idag, öh igår. Därför skall du på sätt och vis ändå få hänga med oss i detta inlägg. 
 
Kom nu inte och påstå att detta inte liknar vår skogstokige vän Bengt. Skogsmänniskan Bengt skulle det stå. Den här figuren finns med i serietidningen Herman Hedning, och där är han Gud. 
 
Busshållplats Åstebo ligger precis intill parkeringsplatsen. 
 
På kartan ovan har jag markerat hur vi gick, och vi gick motsols. Det betyder att vi började med att knata bort till Prästtjärn. Kartan är ett litet utklipp från IFK Göteborg & GMOK:s karta över hela Delsjöarna/Kåsjön området. Kontakta klubben om du är intresserad av den kartan. 
 
Bild 2: Vi följde en smal och knixig stig längs Prästtjärnens något småkuperade västra strand. 
 
Bild 3 nedan: Nu hade vi kommit något längre längs Prästtjärnens något småkuperade västra strand. 
 
Bild 4 ovan: Som sagt, det är en del upp och ned för att ta sig fram längs tjärnen. 
 
Bild 5 ovan: Över bäck vid Furåstjärns utlopp. 
 
Kartan ovan: Så här hade vi gått hittills och med nummer vart bilderna är tagna.
 
Bild 6 ovan: Någon påpekade vikten av att hålla tungan rätt i sin egen mun på väg ned mot dagens tredje vatten, Björnåstjärnen. 
 
Bild 7 nedan: Vid Björnåstjärnen.. 
 
Bilden ovan, nr 8 har Gittan tagit. Den visar ett av alla tillfällen då vi samlade ihop gänget. I den småkuperade och  knixiga terrängen blev vårt lilla pärlband av vandrare lätt något utdraget. Tommy kollar jobbmejlen?
 
Bild nr 9 ovan: Teknik och rörelser i branterna kommer inte fram på bilder. 
 
Bild nr 10 ovan: Här hade vi precis kommit in på Vildmarksleden, som vi följde en bra bit österut. 
 
Bild 11, 12 och 13: Fikaplatsen mitt i skogen längs Vildmarksleden, väl utspridda som sig bör i dessa tider. Lätta snöflingor i luften och en vind som tilltog, men det var inget som störde detta gäng. Visst, det blev så småningom lite kallt att vara stilla, så när vi kom igång igen efterlyste någon uppförsbackar. Hon blev bönhörd 10 minuter senare. 
 
Kartan ovan: Så hade vi gått och skulle gå vidare. 
 
Bild 14 ovan: Nu följde vi grönvita spåret som här leder genom ett parti granskog på väg söderut ned till Kåsjön. 
 
Bild 15 ovan: Men av barrträd var det tallskog vi såg mest av. 
 
Bild 16 ovan: Runt udden Näset gick vi på en trevlig, ibland lite småknixig stig. Härligt att se Curre i slag igen efter att ha drabbats så tufft av covid-19. Han var åter stark som en stork. 
 
Bild 17 ovan: Det gäller att följa strandkanten, vi befann oss hela tiden på stigen närmast vattnet. Vid alla stigskiljen gick vi höger höger höger. 
 
Bild 18 ovan: Hälsporre är ett satans påfund. Hoppas den smärtsamma tiden snart är förbi. 
 
Bild 19 ovan: Vi gick aldrig längre från sjön än att vi skulle ha chans att falla i vattnet om man snubblade.  
 
Bild 20 ovan: Visst är det väl fint i granskog?
 
Bild 21 ovan: Över sista spången för idag. Vid klart väder och tjugo grader varmare kan man se folk som badar på andra sidan sjön vid Kåsjöbadet.
 
Bild 22 ovan: Sista biten fick vi uppleva snöflingor stora som popcorn och nu blåste det också rejält. Men det kände vi inte av inne i skogen. Strax därefter stod vi bland våra bilar igen, som vi skulle få åka olika långt i för att komma hem. Enligt fleras gps hade vi gått cirka 10 km, och det på 4,5 timmar med en rast. Gissar att många upplevde sträckan som längre. 
 
Tack alla för att vi fick en så trevlig vandring. Nu tycker jag att vi är värda sol nästa gång, och då hoppas jag även att få träffa er som inte kunde vandra med oss idag. 
  

#1 - - Anne Björkman:

Det är vi som tackar och bugar! Trevlig tur (om alltid).

Svar: 🌞😃🌼
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

En riktigt mysig, men lite knixig vandring, såg riktigt spännande ut. Var ni 21 stycken?

Svar: Nej vi blev 20 stycken. Bra med tanke på väderprognosen 👍
Ronny Frank Sveum

Till top