von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En blåsig dag på Öckerö med Vandringsgänget. Men vad gjorde väl lite vind...

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Bohuslän, Göteborg, Ronny Sveum, Västkusten, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skärgård, strandpromenad, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink3
13 skall ju vara ett olyckstal (tycker nog inte dem som fått 13 rätt på tipset) 13 var antalet vi blev på dagens vandring, men vi hade minsann ingen otur. Vi fick ett bra vandringsväder och utmed västra sidan av ön hade vi nästan vindstilla. Idag stod heller ingen på arslet. Så otur, nej
 
Fick reda på att jag skrivit fel i vägbeskrivningen, sväng vänster istället för höger. Hoppas verkligen inte vi missat någon idag som svängde åt fel håll 😁 
 
Det blev en ganska lätt vandring över torra berg. Det trodde jag inte när jag såg väderprognosen för två dagar sedan. Vi var ute i 2 timmar och 45 minuter och på den tiden han vi även med att fika. 
 
Bild 1: Rönnbär och blåbär i samma bild? Nej Vandringsgänget består verkligen inte av blåbär, här rör det sig om erfarna vandrare. 
 
Bild 2: Vy över Hummerviken. Den första biten gick vi en del på preparerade stigar, "urk" 😑. Tur att naturen är vacker. 
 
Bild 3: Det var stilla och lugnt och lågvatten i...hm...Trolllvik? Eller ligger Trollvik längre ut? 
 
Bild 4: Ett litet stycke fick man hoppa och bära sig åt för att ta sig fram. 
 
Bild 5: Vy över Alkeviken. Vidare är "stigen" aningen svår att se, men inte omöjlig. 
 
Bild 6: Är tagen på samma plats som bild nr 5. Det är några i gänget som föredrar att gå med stavar. Det ger träning för armarna och håller dem upprätta så dom inte ramlar omkull. .  
 
Bild 7: Nu befann vi oss en bra bit upp i bergen där utsikten blev vidare. 
 
Bild 8: Tja, va skall man säga, vackra Göteborgs skärgård.
 
Bild 9: En liten klättring sedan var vi uppe på mitt tänkta fikaställe. Men vi blev bokstavligt talat blåsta på den här fina fikaplatsen idag. 
 
 Bild 10: Men vi stod i alla fall här en stund och svajade i vinden.  
 
Bild 11: Vacker vy åt norr. Husen till höger i bild ligger på Källö-Knippla. Jag vet inte vilket märke Per har på sina kängor, men jag tror någon vet, nu. 
 
Bild 12: Samlade vid ett toppröse. Utsikten är milsvid.  
 
Bild 13: Nu var vi på jakt efter en hyfsad lugn plats att fika på, gänget hade börjat hungra. Men än så länge hade inte någon visat några aggressiva tendenser, så jag räknade med att om jag fann ett ställe inom kort skulle dom hålla sig lugna. Och kolla vad jag hittade, en fikaplats med utsikt över gula blommor, inte alls fy skam. Här sjöng vi "jag må du leva" för födelsedagsbarnet Karina. Bild nr 14. 
 
Bild 15: Nästan lika häftig som i fornstora dagar med kepsen vänd bakfram för att den inte skulle lämna huvudet i den starka blåsten.  
 
Bild 16: Utsikt åt öster där man ser stora Kalvsund och Björkö. 
 
Bild 17: Några meter högre upp fick vi även utsikt åt väster, igen.
 
Bild 18: På väg ut till utsikten från höga Stångefjäll. Här hade vi knappt hundra meter kvar till vandringens mest storslagna utsikt. Hur det såg ut när vi kom upp dit får ni se i filmen i mitt vanliga vandringstips, som kommer inom kort. Men jag kan avslöja så pass mycket att det inte var helt vindstilla på toppen. 
 
Kartan ovan visar hur vi gick och vart bilderna är tagna (lila prickar). 
 
Tack för idag önskar Jesus sina tolv lärjungar 😁 (något av allt jag fick höra idag). 
 
Och som sagt, inom kort kommer mitt ordinarie vandringstips med film och allt. Kan kanske tyckas lite tårta på tårta. Men det skall nog bli bra. Hej då. 
 
 
Till top