von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Till alla Er som är anmälda till Göteborgsvarvet och som nu inte får tillbaka ERA pengar

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info aktivitet, fritid, motion Permalink2
Bild ovan: aktuellt att resa budgetvarianten?
 
Göteborgsvarvet ställs in även i år och ingen återbetalning görs. 
På Göteborgsvarvets facebook skriver en person som heter Viktor Vitell "Oerhört tråkigt, men samtidigt helt rätt. Både att ställa in och att behålla pengarna". 
 
Javisst, det låter väl vettigt att ni skänker era pengarna till idrotten eftersom Göteborgsvarvsorganisationen gjort alla förberedelser och jobbat häcken av sig för att göra klart för start och så skiter det sig så här, helt överraskande. Ni hörde väl själva va den nuvarande förbundschefen Martin Bergman sade i tv och radio. "Vi har gjort dom investeringar vi behöver för ett genomförande och vi har gjort allt vi kan för att ladda det här loppet med precis det löparna vill ha. Och nu har vi konsekvenser av det som gör att vi inte har råd som förbund att betala tillbaka anmälningsavgifterma.
 
Dom flesta av Er som springer Göteborgsvarvet har det ju dessutom mycket bra ställt med ekonomin. Det har nämligen Göteborgsvarvet tagit fram statistik på. 
 
Jag har förresten själv jobbat för denna fina organisation och firade 25 år i september 2017. Den förra förbundschefen på GöteborgsFriidrottsförbund Bo Edsberger och förbundsstyrelsen visade sin uppskattning genom att ge mig sparken. Jag plus några till. Vi behövdes inte längre. Jag fick inte ens ett tack av styrelsen. 
 
Men jag sörjer inte, det var en av dom bästa dagarna i mitt liv när jag lämnade förbundet. 
 
Om Bo Edsberger finns att läsa, detta och detta
 
Nej jag skriver verkligen inte detta inlägg för att klaga över min egen situation. Men efter att ha jobbat med Göteborgsvarvet i 25 år vet jag förbannat väl vad det krävs för arbete inför Göteborgsvarvsveckan. Från seedningen knappt två månader före arrangemanget fram till första loppet hade jag 60 - 80 övertidstimmar. Och så såg det ut för många av oss. Men detta var vi förberedda på, det låg i planen för att klara Göteborgsvarvsveckan. Alla anställda måste ställa upp till 100%. 
 
Döm om min förvåning när jag fick ett samtal för cirka fem veckor sedan från en anställd på Friidrottsförbundet och som är med i mitt Vandringsgäng. Han hade fått sitt nya chema och istället för en supertuff helg var han ledig på Göteborgsvarvshelgen. Ha ha, nu kan jag vandra med er istället, sade han.  Då sade jag direkt till honom "Då är jag helt säker på att det inte blir något Göteborgsvarv" . 
 
Efter att ha jobbat i 25 år med Göteborgsvarvet har jag naturligtvis många kontakter, både inom den inre organisationen, funtionärer, leverantörer, samarbetspartner. I år har det varit många röster från personer med god insikt som låtit påtala att inget förberedande arbete gjordes på förbundet, ingen gjorde det arbete som krävs för att dom skulle hinna bli färdiga i tid till arrangemangen. Dom fick inte??? 
 
Är detta sant? Varför fick min kamrat veta för 5 veckor sedan att han var ledig på Göteborgsvarvshelgen? Han har ju en viktig uppgift med till exempel mässan. 
 
Vad skall man tro, har organisationen mörkat för att kunna behålla pengarna?  
Fyra dagar efter facebookinlägget nedan går man ut med att Göteborgsvarvsveckan är inställd. Man tog alltså emot anmälningar helt fram till att man ställde in. En ren slump eller planerat? 🤔🙄☹️😶🙃
Jag var lojal mot min arbetsgivare i 25 år, men som ni kanske förstår har jag inget till övers för GöteborgsFriidrottsförbund eller Friidrottsklubbarna längre. Jag förstår att hela friidrottsverksamheten skriker efter pengar, men det måste ske på ett ärligt sätt mot löparna och ingen påtvingad välgörenhet. Jag hoppas därför att det som förbundschefen Martin Bergman sade är sanningen och att det betyder att "alla han är chef över redan hade gjort klart allt arbete inför Göteborgsvarvsveckan och att det därför inte kunde
bli aktuellt med någon återbetalning". Men jag kan inte låta bli att tvivla.
 
Jag känner flertalet löpare som nu inte får sina pengar tillbaka, jag har mer sympatier för dem en för... ja.....🙃
 
Förr hade jag ett ganska stort förtroende för dom som satt i styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund. Det var personer som gav intryck av att vilja friidrottens bästa. Vet inte hur det ligger till med det nu. Den nuvarande ordförande i Göteborgs Friidrottsförbund heter Jahja Zeqiraj och om honom finns också att läsa och höra här.
 
Men det kanske är som någon sade. På grund av hur jag blev behandlad av GöteborgsFriidrottsförbund så har konspirationsteorier fått fäste i min hjärna. 
 
Men jag tror vad jag tror och jag tror att dom styrande ljuger. Du har din fulla rätt att tro vad du vill.  
 
Nu blir det vandring för hela slanten framöver. Sov sött. 
 

#1 - - Hanna Karlsson:

Om det verkligen är så att alla jobbat in i det sista med att få alla förberedelser inför varvet klara så är det helt rätt att behålla pengarna. Men om det är så som du skriver i ditt inlägg så är det bara fult gjort av de högsta hönsen. Att lurar är aldrig okej. Konstigt att din vän visste så långt innan att han skulle kunna få ledigt "varvethelgen". Nej, det ligger en hund begraven i det där.

Svar: Jo, det ligger flera hundar begravda, en hel kennel 🙄
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

Bedrövligt att det togs emot anmälningar när de visste att varvet skulle bli inställt.🤔

Svar: Jo, det kallas lurendrejeri 🙃
Ronny Frank Sveum

Till top