von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Mina kära gröna vänner, Gummistövlarna. Jag kan inte nog prata mig varm om dem ♥♥♥

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info aktivitet Permalink0
Det är blött i terrängen nu, mycket blött. Därför avstår många att gå ut i skog och mark. Men som gammel orienterare så finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så nu när vädret blött ner terrängen så här pass får man ha rätt saker på fötterna. Med gummistövlar, eller rättare sagt med vandringsgummistövlar på fötterna är det i princip aldrig för blött i terrängen. Visst, det har funnits gränsfall, men det är ju en form av spänningen att se om vattnet skall räcka över stövelskaften.  
 
Nä, att låta lite blöta begränsa mig skulle aldrig komma på tal. Dessutom gillar jag att gå i gummistövlar. Jag har haft några favoriter genom åren, så som norska Viking och Tretorn Sarek. Dom senare nämnda gick jag med under hela 90-talet, fantastiska stövlar, dom satt som gjutna på fötterna. Och det var väl också det enda problemet med stövlarna, man fick inte av sig dem igen. Jag och far provande flera tips, bl.a. att ha talk i stövlarna. Men.... det slutade alltid med att man hamna på rygg med benen i vädret som en sköldpadda för att få hjälp att dra av dem. Det var en pers, både för den som drog och den som ville komma ur stövlarna. 
 
Nä nu hinner jag inte skriva mer, jag skall ut med vandringsgänget om en liten stund, där...hm... många har dragit sig ur för att det är blött i terrängen 🙃
 
En sista fundering. När jag loggat in på min blogg tipsar alltid blogg.se om 10 trendande taggar. Så här står det nu. "Behöver du lite inspiration. Klicka och se blogginlägg andra gör om dessa ämnen. bilder, stora, underbara, perfekta, tuttar, het, vacker, kvinna, flicka, 2021". 
Vet inte om det är en hint om att jag borde byta inriktning på min blogg. 
 

Till top