von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Jag fick i alla fall med mig ett litet gäng till Maleviksskogen/Kullaviksskogen

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Ekskog, aktivitet, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
3 juni 2021
Den här kvällsvandringen lockade inte många i Vandringsgänget. Vi blev bara 4 stycken som fick njuta av dom ekskogsklädda bergen. Men dom 3 som valde att följa med mig påstod att det var en underbar upplevelse, en vacker grön upplevelse. På grund av att tiden sprang iväg (det är för fint för att stressa) så fick jag korta ned vandringen något. Jag fick ta bort det smala västra partiet av naturområdet. Det höjdes röster om att vandringen måste vara bra mycket längre än vad jag hade skrivit i inbjudan, där jag hade skrivit cirka 5 km. Visst, är man petig och räknar alla steg så kanske man kommer upp i 6 km. 
 
Bild ovan: stora klippblock skapar vildhet. Bild nedan: På väg ned genom en trång stenig dal. 
 
Bild ovan: Bäcken som det brukar vara sånt sprut i var nästan helt uttorkad. Inte kostigt då att stigarna i området var torra och fina.   
 
Bild ovan: Naturområdet är mycket bergigt men vandringen vi gick är i sig ganska lätt. Stigarna håller sig nere i dalarna. 
 
Bild ovan: Jag släpade med dem ut till Gamla Särövägen och hållplats Rönnaräcke. Där kan man kliva av bussen för att kliva rakt in i vildmarken.  
 
Som sagt, Maleviksskogen/Kullaviksskogen domineras av ekar. 
 
Bild ovan: Här fick jag igång en liten diskussion kring Ahlgren bilar, vilka smaker som är goda och vilka som inte borde få finnas. Jag tyckte nämligen att klippblocket såg ut som en jättestor Ahlgrens bil. 
 
Bild ovan: Pinnkåta vid grillplats. Men platsen var upptagen, av mygg. Men jag hade inga planer på att vi skulle sitta där. 
 
Bild ovan: Det finns ett par mindre granskogspartier i naturområdet. Granarna har fått stå här och växa sig höga under många år. 
 
Mjuka härliga skogsstigar genom skir grönska. 
 
Bild ovan: Utsikt ut över havet och mycket annat.  Vi firade utsikten med att dricka lite vatten. 
 
Bild ovan: Det började mörkna på lite inne i skogen. Här passerade vi ett kärrområde. 
 
Bild ovan: Megafin dalgång med stora ekar och bokar. Kring bäckravinen lite längre bort växer massor av blåsippor när tiden är den rätta. Anny testade gungan, men....det blev suddigt. Det var lite väl mörkt inne i skogen för mobilkameran att fånga sådan action. 
 
Bild ovan. Fika med chokladbollar, tack Anny. Här hade vi också utsikt ut mot havet. Sicken kväll, dryga 20 grader och vindstilla.
 
Nu hade vi bara en brant nedstigning kvar sedan var vi framme. Men jag tog ingen bild i det branta partiet, jag hade fullt upp med att hålla koll på att vi blev 4 stycken som kom ned. 
 
3 timmar efter att vi gav oss iväg var vi tillbaka nere på parkeringsplatsen.. 
 
Kartan visar hur vi gick och vi gick "slingan" motsols. I mitten av området cirkulerade vi lite för att kolla in den gamla stenlagda stigen. 
 
Tack för idag, ha det GÅTT. 
 
 
  
#1 - - Inger:

Vacker ekskog. Kan inte komma ihåg om vi gått här,men jag tror det.

Svar: Nej här har du inte gått någon GÅNG 😎
Ronny Frank Sveum

Till top