von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandrings"gänget" på kvällsvandring i Hakered - Göddered, Göteborgs kommun

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Göteborg, Hakered, Hisingen, aktivitet, bokskog, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, natur, naturområde, naturreservat, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, vandra, vandring, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink2
Bild ovan: Pigor och drängar utanför Göddereds gård på 1920-talet. 
 
Det var ett mycket svalt intresse för den här vandringen (oxå). Jag fick bara med mig 3 personer. 3 personer som jag hoppas upplevde en fin kväll i naturreservat Göddered - Hakered. Vandringen mätte cirkus 7 km (tippar jag på) och bjöd på en salig röra av lövskogar, betesmarker med betande fårskallar och hästar, åkrar, bondgårdar, ängar, utsiktsberg, fornlämningar m.m. 
 
Vi startade från parkeringsplatsen vid infarten till Hakeredsvägen, sedan gick vi min "slinga" i en åtta.  Vi avverkade först den västra delen av åttan, norrut upp till Göddered. Sedan den östra delen på väg tillbaka. 
 
Bild ovan och nedan: ett öppet härligt kulturlandskap på Göddereds marker. Göddereds sörgård syns på bilden nedan.
 
Bild ovan: Här på stigen genom stenmuren gick vi även tidigare på väg norrut, se dom röda pilarna på kartan längst ned. Granen hade drabbats av barkborrar och hade lämnat in. Men granens topp var det fortfarande lika lååångt upp till. 
 
Bild ovan: Här följde vi röd/orange led upp i branterna, upp till Rannebergens västra utsiktsberg = fika. Den sista biten är det gul led som gäller. 
 
Bilden ovan: Per tar plats på sin medhavda pall, i bakgrunden (nordost) tronar det 134 meter höga berget, Aleklätten. 
Bild nedan: Utsikt åt sydväst. Man ser Nordre älv, Ragnhildsholmen och ut mot havet. Vi fick en härlig stund i kvällssolen.
 
Nu hade vi tagit oss ett kort stycke bort till den östra utsikten, där man bl.a. kan se tornet på Bohus fästning och Göta älv. Men man får ta det lite försiktigt och inte ta för många steg åt söder, för där väntar ett hisnande högt lodrätt stup.
 
Avslutningen på stigen genom bokskogen vid bergets fot är ljuvlig. Stigen är härligt mjuk att gå på, eller göra annat. 
 
2 timmar och 30 minuter efter vi startade var vi tillbaka vid parkeringsplatsen. Tack för en trevlig kväll. Nedan en karta hur vi gick. Vi började som sagt med att följa röd led medsols norrut. Men det utgår jag från att ni hängde med på. Små röda markeringar är dom korta bitar där vi inte följde den röda leden. Vita punkter med lila prickar i är den bit vi gick som ej var på markerad led. I övrigt är jag säker på att ni har full koll och att ni tryggt och säkert kan leda erat eget vandringsgäng genom denna vandring. 
 
Till alla andra läsare av min blogg. Jag kommer inom någon/några dagar att lägga ut ett vandringstips där jag mer detaljerat beskriver den här vandringsslingan, då även med en film. Därför bryr jag mig inte om att förklara mer här.  
 
Hej hopp, snart är sommaren över 🍹🍺
 
 
#1 - - Anna:

I fjol letade du flugtrumpet. Jag beskrev då en växtlokal. Nu är det säsong och flugtrumpet blommar! Bara en påminnelse, ifall du är intresserad 😊

#2 - - Gustaf:

Tack Ronny! Med din karta i handen så gjorde du vår söndagspromenad till en ren njutning! Du är en klippa!

Svar: Härligt, tack! 😀
Ronny Frank Sveum

Till top