von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget i Ruddalens lilla vildmark, Göteborgs kommun.

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Göteborg, Ronny Sveum, Ruddalen, Västra Frölunda, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, fornborg, fornminnen, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
18 maj 2021
Tack för idag gänget, kul att så många (13 med mig) var intresserade av att få uppleva naturen runt Ruddalen. Det tog lite längre tid än vad jag hade räknat med, men det är la kanske inte så konstigt när man har att göra med ett så engagerat gäng. Det visade sig att gänget fann gott om ögongodis längs vandringen = det dräller av bilder från Ruddalen i dom flestas mobiltelefoner.  
 
Vi var samlade för start klockan 19:00 och vi skildes åt 2 timmar och 45 minuter senare. Då hade det börjat mörkna i skogen. 

Bild ovan: Vandringen var inte direkt platt om jag kommer ihåg rätt, det fanns några knölar längs vägen. 
 
Bild ovan: Lite av Älvsborgsbron syns i fjärran. 
 
Bild ovan: På en mjuk skogsstig genom lummig grönska. Finns det något skönare att promenera på?
 
Ett parti av naturområdets centrala del kallar jag för vildstråket. Här är det vilt och vackert. Men solen var på väg ned, det hade redan börjat skymma inne i skogen. 
 
Bild ovan: Här i gravkammaren till helvetet står kistlocken huller om buller. Ja, ni hörde ju själva. 
 
Kärrträsket i vildmarksstråket blev populärt, här var det stämningsfullt.
 
Strax efter vi lämnat vildstråket berättade jag för gänget att "nu kommer vi till det vackra partiet". Då var det några som undrade om jag inte tyckte att partiet vi precis gått va vackert?
 
Jo jo, nu följde i alla fall ett vackert parti längs Slottsbergsmosse, där vi kom att fika. 
 
Bild ovan: Det blev inte till att fika i kvällssolen som jag hade tänkt mig, men men. Vi fick en fin stund i alla fall och jag blev kvällens stora hjälte som räddade en clementin från att inte bli uppäten. 
 
Bild ovan: På väg upp till en fornborg och utsikt, bild nedan. Lite av havet ser man. 
 
Strax därefter var "rund"slingan avklarad. Vi hade för det mesta gått på små härliga skogsstigar eller på berg. Men det finns även grusvägar och ett motionsspår i Ruddalen och ni kan tyvärr ha fått gått så mycket som nästan 300 meter på dessa idag. Jag får skärpa mig 😬
 
Av någon anledning lyckades jag undvika att få med mig själv på någon bild idag, ofrivilligt eller inte....? Men Karin Roth räddade upp situationen, bild nedan. 
 
Även Halina Roth hade fångat ett ögonblick där jag ser ut att bedja till högre makter att ge mig kraft att leda gänget i trygghet före mörkret. Men det är faktiskt uppdrag clementin 😎
 
Och så avslutar jag med 2 kartor som visar hur vi gick, från starten till platsen där vi skildes. Bry er inte om orienteringskontrollerna (ringarna), ni hittade ingen av dem. 
 
 
Hej då 😎🎵

#1 - - Inger:

Fin tur, här tror jag vi har gått flera gånger.🤠🌛

Svar: Jajamen, här gick vi flera gånger 😁
Ronny Frank Sveum

Till top