von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Äventyrlig vandring i Bråtaskogen med Vandringsgänget, Härryda kommun

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Ekskog, Göteborg, Härryda, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, forsar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsförslag, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland Permalink2
Efter ett intensivt regnande senaste tiden och efter att ha regnat hela natten och även under morgonen så var det kanske inte helt överraskande att det fortsatte falla rikligt med regndroppar under vandringen också. Och just det där med regnet, blötan och fuktigheten blev verkligen en utmaning..... för min mobilkamera. Det var ju fuktigt i luften, fuktigt i min ficka, hela jag var fuktig. Så att kameran hade svårt med skärpan ibland får tillskrivas regnet. Ha ha, efter ett tag godtog den inte ens mitt tumavtryck, huden hade blivit skrynklig. 
 
Hur som helst, att det skulle bli mycket blött visste jag, det var jag förberedd på. 3 hela rullar med soppåsar hade jag med för att bärga oss över blötmark och vattendrag torrskodda. 
 
17 stycken var vi som gav oss iväg upp mot skogen, mot vildmarken (jag räknas också). 
Vi startade med att gå vandringsleden, vi startade med en småbrant backe, vi startade med att få upp ångan. 
 
Bild ovan: Carlos och kvarnstenarna i Bråtabäcken. Detta var i änden av avstickaren. 
Bilder nedan: Mossig granskog och raviner bjöd vandringsleden på. 
 
Det var inte jultomten som jagade oss utan Janne i sin regnrock. 
 
Bild ovan: Stora klippblock som Hålsjöbäcken forsar fram mellan och under. Kameran hade redan börjat se lite dimmigt. 
Bild nedan: Här hade vi lämnat vandringsleden och befann oss på andra sidan av dom stora klippblocken, vid bäcken. Stigar och bäcken följde vi norrut upp till Lilla Hålsjön.  
 
Som sagt, det var bitvis mycket blött. Här kom mina soppåsar till användning och 🎵 regnet det bara öste ned 🎵
 
Fika i mynningen på bergsravinen, visst var det väl trolskt med så många troll. Jag avundades dem som satt där under regnskyddet. Det är så mysigt att höra regndroppar smattra mot taket. Regnet förresten, det upphörde när vi lämnade platsen. Sedan blev det upphåll och till och med lite sol. 
 
Bild nedan: Janne äter bulle? Jag funderade på att zooma. 
 
Bild ovan: Naturligtvis måste jag få med en förstklassig vy över,...öh Lilla Hålsjön. 
Bild nedan: Folk som är rädda för att bli blöta är roliga att titta på. Hm... kom ihåg vad jag skrev om kameran. 
 
Underbar natur, underbar stig, underbara personer. 
 
Bild ovan: Sista samlingen före vi var inne på vandringsleden igen och sedan var det inte långt kvar till bilarna. Vi hade gått cirka 7,5 km enligt era gps och det på tiden 3:45 minuter. Och efter vandringen kan man verkligen säga att det gått troll i skogen. 
 
Tack för idag allihopa. Glöm nu inte att klicka på länken nedan, ni gör en storstilad insatts i andra hälften av filmen. Ja herregud. Men som sagt, mobilkameran fick det jobbigt i regnvädret.
 
 
Här mitt riktiga vandringstips från Bråtaskogen. 
 
Här kartor hur vi gick. i:et är vid starten (infoskylten) där vi gick in i skogen. Blå markering = vandringsleden. Röd markering = avstickaren. Gulgrön = omarkerade stigar. 
 
Även krokiga vägar har ett mål.

#1 - - Inger:

Ni ser ut att ha haft en spännande vandring i riktigt vild och trollsk natur.🏞🌄🌧🌞

Svar: Och regn, du glömde regn😁😁😁
Ronny Frank Sveum

#2 - - Per:

Hej Ronny !! Måste tacka dig för årets vandringar ! Det är verkligen trevligt att vara en del av vandringsgänget och få följa med på dina turer.
Ofta är dom för oss till helt okända marker . Hoppas vi ses under 2022 ! Per & Marie

Svar: Tack själva, det är så kul att ha träffat er på detta sätt. Vi syns 2022 i många fler nya områden😄Ha det gött
Ronny Frank Sveum

Till top