von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Zombies finns på riktigt, jag har nämligen mejlat med några

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, aktivitet, natur, vandra, vandring, vandringsblogg Permalink1
Zombisar ja, jag har varit plågad av några det senaste året, vilket ni bl.a har kunnat läsa om i detta inlägg "Arbetsförmedlingen, en kontrollmyndighet som bär ansvar för att många idag mår mycket dåligt". Arbetsförmedlingen har haft oacceptabelt långa handläggningstider, vilket bl.a lett till att dom blivit JO-anmälda och massor av människor har stått utan någon ersättning.
 
När pandemin bröt ut i februari 2020 och regeringen sedan stängde landet resulterade det i att jag och många andra blev arbetslösa. Fram till i början på maj 2021 hade jag ersättning från a-kassan. Men när den löpte ut fick jag problem och, tja, jag behöver ju inte dra hela den historien en gång till. Hur som helst, jag hamnade i klorna på Arbetsförmedlingen för att få möjlighet till någon ersättning från Försäkringskassan. Trots idoga påstötningar hörde jag inte av Arbetsförmedlingen på 8 månader (jag har inte hört av dem ännu). Tala om att arbeta i zombiefart. 
 
Uj uj, där ljög jag. Jag har visst hört av dem, flertalet gånger dessutom. Zombisarna har nämligen tagit sig tid att skicka massor av varningar till min a-kassa. I november 2021 meddelade jag Arbetsförmedlingen att jag fått tillbaka mitt gamla arbete och skulle börja jobba igen i december och att jag därför inte ägnade mig åt jobbsökande längre. Det resulterade i en varning till min a-kassa. Då tog jag mig raskt in på Arbetsförmedlingen.se "mina sidor" och klickade på "skriv ut dig". Allt såg ut att fungera bra, jag skulle få ett brev som bekräftade mitt uttåg. Men icke sa Nicke, i december kom nästa besked om varning till min a-kassa. Det samma hände i januari, trots ytterligare tappra försök att skriva ut mig. Nu fanns bara ett sätt att stoppa zombisarna, att gå ur a-kassan. Nu är mitt liv befriat från zombisar. Men att gå med i ett fackförbund igen är ingen ide, det har zombisarna sett till. 
 
Jag lägger ingen mer energi på zombisarna. Jag arbetar och mår bra nu. Jag fick klara mig på 1 lön i 7 månader. Det var kämpigt vill jag lova. 
Arbetsförmedlingen har drösvis med interna problem som bidrar till att dom inte klarar av att lösa sin uppgift. Läs t.ex.  härhär och här.
 
På tal om zombisar förresten. Ni som läste mitt inlägg VEM TROR JAG ATT JAG ÄR vet att i mitt släktträd finns Rurik. Nu var det nog ingen av Er (utanför min släkt) som läste så långt. Hur som helst, Rurik grundade Ryssland i slutet av 800-talet. I dagar som dessa kan man ju fundera över hur käckt det var.  
I den ryska invasionen av Ukraina har det målats Z på stridsfordon. Det är nog riktat till den egna befolkningen 😴zzzz
              
Någon som har problem med att länken till vandringstipsen inte fungerar i googlekartan?
Jag och en arbetskollega upptäckte att en nedladdad kartapp i mobilen kan ställa till det när man använder bloggens googlekarta. Detta gällde även google maps appen. Länken till vandringstipset fungerar inte då. Eliminera kartappen så funkar det nog igen. 
 
En fråga jag fått är hur man kommer till bloggens startsida. Klicka som bilden nedan visar. 
 
Inom någon dag blir det ett vandringstips igen, nu från Rigortorpet nordost om Kungsbacka. Jag har knallat Alf-milen. Min upplevelse av denna vandringsled får ni ta del av då. 
 
Bild ovan: iklädd älgkeps vid  en vacker plats längs Alf-milen. 
 
Om ett par dagar alltså......
 

#1 - - Inger:

Bra rutet, arbetsförmedlingen har inte klarat av sitt jobb.

Svar: Nä, det kan man lugnt säga. Din kråka hade nog klarat att leverera med samma resultat 😃
Ronny Frank Sveum

Till top