von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandring runt Lackarebäcks Långvatten och över Rallarberget, Mölndals kommun

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar, Vandringar kring Göteborg Bilder, Gothenburg, Göteborg, Mölndal, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Viewpoint, Västsverige, adventure, aktivitet, attraction, beech forest, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, strandpromenad, tourism, trail, trekking, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsförslag, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland, wandern Permalink3
Ovan en bild på boken som har ett handtag, se höger sida av trädet. 
 
Here I walk about 6 km with my hiking gang.We walk in the beautiful nature around Lake Lackarebäck's Långvatten and over the mountain Rallarberget (Lackarebäckberget). Mölndal municipality, south of Gothenburg.
 
21 juni 2022
Då har vi återigen fått uppleva en härlig kvällsvandring i vårt vackra närområde. 11 stycken blev vi som tog oss runt "min" ca: 6 km långa vandrings"slinga". Det är en mycket varierad natur man bjuds på. Så som en vacker skogssjö, flera små bokskogar och dramatiska berg som erbjuder storslagna vyer.
Några positiva saker jag noterade: att vi fick ett perfekt vandringsväder, uppehållsväder, inte för kallt och inte för varmt. Inga störande myggor, av någon anledning. Trevliga glada positiva människor som spred glädje kring sig, och endast tre dratta på ändan.   
 
Kartan/satelitbilden ovan visar vart naturområdet ligger och vart vi parkerade. Parkeringen är avgiftsbelagd, kortbetalning eller app, till exempel Easy park. Det går även lätt att ta bussen hit, kliv av vid Delsjömotet, se H:et 
 
Kartan ovan och nedan visar hur vi gick. På Rallarberget (Lackarebäcksberget) och i resten av detta område har mountbikecyklister haft lekstuga och skapat massor av stigar, överallt kors och tvärs.  Många av stigarna är uppkörda efter att orienteringskartan trycktes, vilket kan skapa lite förvirring om du letar dig fram med hjälp av kartan i terrängen. Tänk också på att det inte behöver vara en knakelibrakbra idé att följa mountainbike stigar. En cykel kan rulla ut för små stup: Det kan du också, men det gör ont 🙄
Jag har som vanligt markerat vart bilderna i inlägget är tagna. Bry er inte om dom lila  orienteringskontrollerna. Det är personen som lade ut kartan på nätet som letat upp dem. 
 
Bild 1: per omgående bar det iväg upp i en "lång" brant stentrappa, som leder upp till Lackarebäcks Långvatten (Norra Långvattnet). 
Bild 2: ........
 
Bild 3: Här följer Bohusleden samma stig som vi gick på, en liten bit. 
Bild 4: Men här hade vi svängt in på en mindre stig som följer nära inpå vattnet.  
 
Bild 5: Lackarebäcks Långvattens Vindkydd ligger fint där ute på halvön. Fin fikaplats, men vi hade ju knappt börjat gå...
Bild 6: Utsikt åt väster. Långt bort i fjärran ser man havet. 
 
Bild 7: Och så ytterligare en bild på boken med ett handtag. Detta är en fin liten bokskog som gänget fick njuta i före dom kunde njuta i den branta stigningen upp till Rallarbergets topp. 
Bild 8:  Inte så långt kvar innan vi var uppe på toppen. 
 
Bild 9: Snart så, snart så. Bara lite uppåt till.
Bild 10: Typiskt, jag glömde att ta en bild på denna tjusiga kåk "Rallarbergets vandrarhem". Så vilken tur då att jag tog en bild någon vecka tidigare. 
 
Bild 11: Det dräller av vackra vyer om man håller sig ute på bergets västra sida. Men stupen är kittlande om du går ute vid kanten. 
Bild 12: Ett par partier med skog tog vi oss genom på väg fram till den omsorgsfullt utvalda fikaplatsen. 
 
Bild 13: utsikt, utsikt och mer utsikt.
Bild 14: Fika (vissa hade gofika) och utsikt över..., tja Karlatornet, till exempel. 
 
Bild15: Utsikt så långt ögonen kunde se. Sicket väder alltså, det blåste bara tillräckligt för att hålla borta myggor och störa min filmning.  
Bild 16: Vi förundrades över att det var så mörkt inne i skogen, klockan var bara 21:15 när denna bilden togs. 
 
Bild 17: Men ute i den öppna lövskogen var det ljust och fint ännu. 
Bild 18: På gångvägen som leder fram till parkeringsplatsen, strax framme. 
 
Vi var ute i 2 timmar och 40 minuter, vilket var helt enligt plan. Sträckan vi gick blev cirka 6 km, 6100 meter enligt Jannes gps. 
 
Tack alla ni som gjorde mig sällskap denna härliga kväll. 
 
 
Här är FILMEN från vår vandring. Storbild och volymknappen på stuv kuling är att rekommendera när vi ser filmen. 
 
 Du har väl koll på att alla mina vandringstips finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
 

 
#1 - - Hannas krypin:

Det ser ut som en fantastiskt vacker vandring måste jag säga. Tack för filmvisningen med.

Svar: Tack själv Hanna😃Glad midsomnar🤠🎶🇸🇪🍺🥳
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

Inget minne av att jag varit uppe på rallarberget, den fina utsikten borde jag kommit ihåg. Ingemar däremot kommer mycket väl ihåg berget, det såg han från lägenheten där han växte upp och där lekte de mycket under alla år.🌞🤴

Svar: Nja, där är inte minnet med dig 🙃Visst har du också gått upp den branta stigen till toppen. Och dessutom gick vandringen som du jag och Susanne vidare på betydligt brantare ställen över Brattefjäll. Vi tränade ju er för vandring i norska fjällen🤠
Ronny Frank Sveum

#3 - - Inger:

Nu tror jag att jag minns. Var det där som Susanne fick ont på Getryggen?🤔

Svar: Nej, det var på just Getryggen i Skatås det😃På Rallarberget fikade vi också ute på en bergstopp, men inte samma. Men vi hade ungefär samma vy.
Ronny Frank Sveum

Till top